Tisdag 3:e mars, fortsättning

Okej, nu känner jag mig plötsligt sällskaplig och vill blogga lite till. Dricker päronkonjak och firar att jag är klar med planeringen av svenska 3-momentet som det tog fem timmar att sätta ihop – fem timmar! Jag jobbar i samma takt som en sköldpadda. (Jag läser långsamt också, när vi gjorde ett lästest i början av gymnasiet beslutade min svensklärare att jag behövde extra tid på proven och antydde att jag hade lässvårigheter. Det har jag inte. Jag är bara väldigt noga med att inte missa någonting och läser ofta om meningar och stycken för att liksom ”smaka av” dem.)

IO-moth-eating-frozen-apple-sauceEn lika långsam typ som jag: slow loris! (Som äter fruset äppelmos) 

Päronkonjaken har jag fått av pappa. Jag gillade päronkonjak när jag var 18-19 år och sedan dess brukar han ge mig en flaska då och då. Fast jag sagt att jag numera föredrar vanlig konjak så fortsätter jag få just den här sorten; sötsliskig Xanté. Men jag tycker att det är gulligt; att saker fastnar sådär, blir en tradition. Andra grejer jag gillade som tonåring: Tequila Rose och Baileys och White Russians. Sött vitt vin. Ja, allt som var sött egentligen, och gräddigt.

Gang_of_Three_Xante_CleanSmakfull reklam

Vilken litterär figur är det som dricker White russian? Hemingway…? Nej, det är ju The Dude i The Big Lebowski. Jag såg om den för ett tag sen och blev faktiskt sugen på att ge drinken en chans till. Men så är det alltid när en karaktär i en bok eller film dricker eller äter något, då vill jag genast dricka och äta samma sak. Största besvikelsen i den vägen är nog Camparin jag köpte efter att ha läst ut Marguerite Duras De små hästarna i Tarquinia. Fy fan vad äckligt det var (att dricka rent alltså). Vad dricker Francoise Sagans karaktärer nu igen? Jag tänker sprit, inte vin. Måste gå till bokhyllan och kolla. Vitt vin i Den obäddade sängen. De andra romanerna har jag inte här utan i stugan. Dorothy Parker då? Whiskygroggar och ospecificerade drinkar och sprit. Annars är hon känd för att ha gillat Dry martini.

white-russian-3Mjölkdrink. 

la_chamade_1968_portrait_w858

Francoise Sagan festar med Catherine Deneuve med fler i samband med inspelningen av Sträcka vapen (La Chamade), 1968, för övrigt en mycket bra roman!

0051Jag, 19 år gammal. I bokhyllan: whisky, hembränd körsbärslikör, en låda cigariller och billiga glas (ja, jag har publicerat bilden här tidigare). Michelangelo-t-shirten var en myströja. Ej något jag bar ”offentligt”. 

Senare

Här ätit middag – avokadosallad och oreganokryddad halloumi – och druckit vitt vin till. Ett av våra standardmärken: Muscadet de Sèvre-et-Maine sur lie. Gott.

Om fyrtio minuter ska jag se True Detective. I första avsnittet kunde Matthew Mcconaugheys karaktär Rust Cohle avgöra att en mördad kvinna var en knarkare och prostituerad på grund av att hon hade munsår och sår i mungiporna samt dålig tandhygien. Jag har munsår och sår i mungiporna och jag är varken knarkare eller prostituerad. Inte heller är jag undernärd, som Rust Cohle framför som anledningen bakom detta. Tvärtom. Utöver varierad kost äter jag dagligen multivitamin och extra c-, d- och b-vitamin. Ändå har jag haft sår i mungiporna i en månad nu. Har köpt salva gjord på röd solhatt från Apoteket men den hjälper inte särskilt mycket och det är irriterande; munsåren alltså. Jag tycker de ser barnsliga ut. Ungefär på samma sätt som när barn sugit på läpparna och fått fnasiga röda mustascher. (När jag jobbade på mellanstadiet hade nästan alla barn sådana under vintermånaderna.) Å andra sidan ska det vara extra torr luft nu. Både jag och E har fått eksem i ansiktet, jag under ögonen och han på halsen.

True-Detective-Wikia_S01-E01_Clue_Pose_Dora_01Munsårsoffer

Apropå hud, och från det ena till det andra: Clarins nattkräm! Så otroligt bra. Efter bara några dagars användning har mina fina linjer i pannan i princip försvunnit och hyn ser typ tre år yngre ut. (Har använt den tillsammans med Emma S fuktspray.) Har fått flera komplimanger sedan jag börjat använda den, tydligen ser jag ”fräsch och ung ut”. Eller som E säger: jag har ”bra huddagar”. Ett minus är dock att den är jävligt dyr: 640-720 kronor i butik. Däremot är den billigare på nätet och det är på nätet man ska köpa alla sina hud- och sminkprodukter tycker jag.

IMG_4689Jaha. Det här blev ett spretigt inlägg, men det var trevligare att skriva än det varit på länge.

Ha det gott tills vidare!

Hälsar alkisen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s